Grønn te er et godt våpen i streben etter skjønnhet

Grønn te

I Østen har denne drikken blitt brukt som styrkedrikk, kosedrikk og vært en del av det østlige medisinske arsenalet i flere tusen år. Her i den vestlige delen av verden har vi også trykket grønn te til brystet og mange lar det ikke gå en dag uten å drikke en kopp grønn te.

Den er også hyppig brukt i kosmetikkindustrien på grunn av sine unike egenskaper. Mennesker som er opptatt av helse og trening sverger til grønn te i ulike varianter som energigivende tilskudd. Andre passer nøye på å inkludere teen i hverdagskosten på grunn av sine medisinske kvaliteter. Den har vist seg å virke forebyggende på blant annet hjerte- og kar sykdommer og diabetes.

Ytre skjønnhet

Skjønnhet kommer innenfra, men man har likevel et behov for å ta vare på det ytre. Det skader ikke å passe på at huden blir tatt vare på. Man har kun en kropp og de fleste ønsker å ta vare på den så godt det lar seg gjøre.

All te kommer fra den samme planten. Hvordan man behandler de tørkede bladene bestemmer hva slags te man får. Måten grønn te produseres på sørger for å best bevare plantens utrolige helsefremmende stoffer som heter katekiner. Det stoffet med den beste helsemessige egenskapen kalles EGCG. I tillegg inneholder grønn te mange antioksidanter og en av dem er polyphenoler.

Ved å drikke grønn te jevnlig, gir man huden et tilskudd av antioksidanter som er med på å naturlig bekjempe frie radikaler. De frie radikalene er med på å elde oss og dermed vil det å drikke teen skape en prosess som virker mot aldringen.

grønn te vekttap

Det er spesielt huden som opplever positiv effekt av dette og gjennom studier vises det at grønn te kan være med å øke hudens elastiske egenskap.

Fra naturens side så mister man denne egenskapen på naturlig måte etter hvert som man blir eldre. Det er derfor ikke uten grunn at man finner kosmetiske kremer og produkter til huden med grønn te som en av hoved ingrediensene.

Økt vekttap

Man finner et utall tilskudd og vektreduserende preparater tilsatt grønn te for vektreduksjon. Det er like effektivt å drikke te som å ta pillene, i tillegg får man de andre fordelene drikken gir. Kliniske studier viser at det var stor forskjell på testpersoner som drakk grønn te under studien og de som ikke gjorde det. Forskjellen gikk ut på vekttap ved tap av kroppsfett og vekttap generelt. Mange plages av vann i kroppen og det kan virke som vekten er større enn det den faktisk er. Ved å drikke grønn te vil teen virke svakt vanndrivende og redusere vann som setter seg i kroppen etter blant annet saltholdige måltider.

  • Energigivende på grunn av koffeinet. Grønn te inneholder koffein som virker på en litt annerledes måte enn når man drikker kaffe. Ved kaffe får man et raskt kick som ikke varer så lenge. Drikker man grønn te så vil man få en stigende boost som holder seg over en stund. Dette gjør det til en utmerket drikk so gir energi slik at man holder ut og presterer bedre under trening.
  • Hjelper med fordøyelsen og forbrenningen. Dette er positive egenskaper når man tenker vekttap.

Ulike smaker og sorter

Det er ikke bare hensiktsmessig for helsen å drikke grønn te, men det smaker også utrolig godt. Med et vanvittig utvalg kan man bruke lang tid på å drikke seg gjennom de ulike sortene. Man finner alltid noen typer man foretrekker, men det er jo alltid gøy å prøve noe nytt. Om man faller for Dragon Pearl Jasmine eller Japanese Sencha, så er det en variant der ute for alle.

Kilde: