Tilpass nettsiden din for søkemotorene

Godt innhold

Når vi vurderer hvordan vi designer vårt nettsted og våre nettsider optimalisert for SEO, kan det være lurt å bruke noen metoder nettsideprogramvarene har lagt til rette for oss.

Bruk nettsidenes mulighet for å rettlede crawlere

De fleste nettsideprogramvarer har lagt til rette for bruk av robots.txt. Denne filen vil søkemotorenes crawlere ta hensyn til når de indekserer innholdet på sidene våre. Hvis vi for eksempel har en blogg på sidene våre, er det ikke sikkert det har noen verdi for oss at innhold i denne bloggen dukker opp i søkeresultater.

Det kan til og med hende at innhold i bloggen kan skade resultatene. Kanskje har vi også dokumenter på sidene som er helt irrelevante i forhold til sidenes tema eller hva vi ønsker treff på. I disse tilfellene kan vi legge inn sidene vi ikke ønsker at crawler skal besøke i robot.txt.

På denne måten kan vi rettlede crawlerne til å indeksere kun den informasjonen vi ønsker skal bli indeksert.

Beskytt sidene mot andres søkerykte

En annen utfordring når vi ønsker å bedre treff på sidene våre med søkemotoroptimalisering, er at vi ufrivillig kan bli utsatt for at vi arver negativt søkerykte fra andre. Har vi en blogg, kan negative kommentarer i bloggen være negative for vårt søkerykte om vi ikke sikrer at søkemotorene ikke tar dette med i vurderingen for nettstedet vårt.

I andre tilfeller kan vi ønske å linke til nettsteder med negativt rykte for å advare andre eller for å belyse et negativt tema. I disse tilfellene kan vi fortelle søkemotorer at de skal ignorere rykteinformasjon fra sidene det linkes til. Ved å benytte rel=«nofollow» kan vi unngå å arve andres søkerykte fra lenker.

Om vi har lagt inn mye arbeid for å følge SEO retningslinjer i alle sammenhenger for øke trafikken til våre nettsider, er det frustrerende om dette blir brutt ned ved at vi arver et dårlig søkerykte fra andre nettsteder eller fra kommentarer i en blogg vi ikke har kontroll over.