Fordeler og ulemper ved å handle bildeler på nett

Fordeler med bildeler på nett

Det er mange fordeler med å handler bildeler på nett. Prisen er bra og vi får delene tilsendt. Men det følger også flere ulemper. Blant annet kan det være en utfordring å finne rette leverandøren som skaffer oss delene vi trenger.

Fordeler med bildeler på nett

Når det er på tide med service på bilen eller vi trenger å få den reparert er det mange ting å vurdere. Vi har flere fordeler med å få tak i delene på nett fra nettsider som www.ReserveDELER-online.Co.NO. Hvilke fordeler vi får er avhengig av om vi vil reparere bilen selv eller om vi benytter en mekaniker. Benytter vi en mekaniker vil jobben med å finne frem blant leverandørene noe mer praktisk enn for hobbymekanikere. For verksteder er det en stor fordel å vurdere hvor man får de billigste delene. Mekanikere har mulighet til å finne den rette leverandøren av deler som fungerer for dem da de bestiller deler for alle sine kunder. Økonomisk er det en stor fordel for dem å benytte rimelige leverandører. Timepriser presses og da er det delene man har mulighet for å tjene noen ekstra kroner på for å få verkstedet til å gå med overskudd. Når vi velger å vedlikeholde bilen vår selv er det noe mer komplisert å finne rette leverandør, men de største fordeler med bildeler på nett er likevel prisen. I tillegg så har vi fordelen med at delene kommer rett hjem i posten.

Ulemper med bildeler på nett

Det finnes også mange ulemper med bildeler på nett. Men ulempene kan vi løse ved å forberede oss og finne rette leverandøren som løser mange utfordringer for oss. Det kan vanskelig å vite kvaliteten på delene før vi får dem. Det har vært tilfeller hvor noen personer har opplevd at delene ikke har passet eller har vært av en ikke tilfredsstillende kvalitet. Men leverandørene har ofte verktøy for å finne frem til hva slags deler vi trenger. Det er som oftest mulig å taste inn bilnummer for å finne rette delene. Om man får feil deler kan man oppleve ulemper hos noen leverandører. Noen leverandører vil faktisk be deg betale porto for å returnere feilsendte deler. I så tilfelle kan det være en ide å finne en annen leverandør som erstatter feilsendte deler gratis.

Kvalitet på deler online

Kvaliteten på deler vi kjøper online kan også variere en god del. Man kan finne alt fra billige og dårlige deler som man aldri burde montere på bilen til deler som er av samme kvalitet som de du får gjennom merkeverkstedene. Nye EU-regler gjør at flere skal være i stand til å produsere deler av like god kvalitet som merkeleverandøren. Men de fleste leverandørene av deler online produserer deler som av bra kvalitet, men ikke like bra som merkedelene. Dette er ofte mer økonomisk da det treffer et større publikum. Når vi kjøper deler online må vi vurdere hva vi ønsker av kvalitet og velge leverandør i forhold til det. Vi kan spare mest om vi velger en leverandør som leverer kvalitet noe under beste kvalitet på deler online.

Det er både fordeler og ulemper ved å bestille bildeler på nett. Men så lenge fordelene veier tyngre enn ulempene og vi sparer penger med denne løsningen, så er det for oss en fordel å få bildeler tilsendt enten fra utlandet eller fra en leverandør i Norge, avhengig av hva som er beste løsningen for akkurat denne delen.